34°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: tanjug

Šta je izazvalo smrtonosnu nesreću u rudniku u Rusiji?

 Smrtonosnu nesreću u rudniku uglja Lastvijažnjaja u regionu Kuzbas na jugu centralne Rusije verovatno je izazvala eksplozija metana.

"Preliminarne informacije navode na zaključak da se dogodila iznenadna eksplozija metana. Ipak, reč je o pretpostavkama, jer nadležna istražna tela još uvek rade na utvrđivanju činjenica", navodi se u zvaničnom saopštenju i dodaje da je u toku analiza rada senzora kako bi se ustanovilo kolika je bila koncentracija metana u trenutlku incidenta.

Zamenik državnog tužioca Dmitrij Demešin izjavio je juče da su se rudari i ranije žalili na visok nivo metana u rudniku, ali je dodao da je prerano reći da li je to dovelo do eksplozije iako je ranije potvrdio da je moguće da je uzrok nesreće eksplozija metana.

Izvor iz službe za vanredne situacije rekao je sinoć da je ukupan broj poginulih dostigao je 51, među njima je i šest spasilaca i da ima čak 64 povređenih.

Ukupno je 284 rudara je bilo uzarobljeno u rudarskom oknu, a do sada je evakuisano njih 239.

Lokalna policija uhapsila je juče dvojicu bezbednosnih inspektora koji se sumnjiče za krivično delo iz nehata, jer su ranije ovog meseca dali rudniku uglja Listvijažnjaja dozvolu za rad, ali nisu proverili objekat.

Istražni odbor, nadležan za teške zločine, saopštio je juče da će protiv inspektora biti podignuta optužnica i da će im biti određen pritvor.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar