Izvor: Tanjug
29.11.2021 u 20:48
0

IRAN UPUTIO ZAHTEV ZAPADNIM SILAMA: Spremni na pregovore, ali pod jednim uslovom!

Glavni pregovarač Irana na sastanku u Beču, gde se razgovara o povratku Teherana u nuklearni program iz 2015. godine, Ali Bageri Kani insistirao je danas da Amerika i njeni zapadni saveznici ponude garancije da se Iranu više neće uvoditi nove sankcije.

Nakon prvog sastanka, a u razgovoru za Rojters, on je rekao da su se posle pet meseci strane dogovorile da fokus na razgovorima bude na ukidanju sankcija.

SAD nisu deo razgovora sa Iranom, jer je Teheran odbio direktne razgovore sa Vašingtonom, čija se delegacija nalazi u obližnjem hotelu u Beču, dok se za pregovaračkim stolom nalaze Velika Britanija, Kina, Francuska, Nemačka, Rusija i Evropska unija.

Predstavnik EU na pregovorima Enrike Mora izjavio je da se oseća veoma pozitivno po pitanju onoga što je video danas, rekavši da je sastanak, koji predstavlja sedmu rundu razgovora, imao za cilj oživljavanje sporazuma prema kojem bi Iran ograničio svoj sporni program obogaćivanja uranijuma, a da se Teheranu zauzvrat ukinu ekonomske sankcije SAD, EU i UN.

Mora je rekao da je nova iranska delegacija ostala pri zahtevima da sve sankcije moraju biti ukinute, ali je dodao da Teheran nije u potpunosti odbacio rezultate prethodnih šest rundi pregovora održanih izmedu aprila i juna.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter