33°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

SAD: Supruga narko - bosa El Čapa osuđena na tri godine zatvora

Američki sud izrekao je kaznu od tri godine zatvora Emi Koronel Aispuro, supruzi meksičkog narko - bosa Hoakina El Čapa Guzmana, nakon što je priznala krivicu za pomaganje narko kartelu Sinaloa.

Pre izricanja presude pred saveznim sudom u Vašingtonu, Aispuro (32) molila je američkog okružnog sudiju Rudolfa Kontrerasa da pokaže milost.

- Uz dužno poštovanje, obraćam Vam se danas da izrazim svoje istinsko žaljenje zbog bilo kakve štete koju sam možda učinila, i molim Vas i sve građane ove zemlje da mi oprostite - rekla je ona, prenose strani mediji. 

Kazna je manja od četiri godine zatvora, koliko su tražili tužioci, a sudija Rudolf Kontreras rekao je da je ona bila mlada tinejdžerka kada se udala za kralja droge i da je sarađivala nakon hapšenja u februaru 2021. godine.

Ema Koronel Aispuro, koja je uhapšena u februaru, priznala da je pomogla svom suprugu u upravljanju njegovim kriminalnim poslovima vrednim više milijardi dolara.

Meksički narkobos El Čapo proglašen je krivim za vođenje kriminalne organizacije koja je prokrijumčarila tone droge u SAD zbog čega je osuđen na doživotnu kaznu zatvora 2019. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar