7°C

Beograd

Photo: freepik

Izvor: Tanjug

POLJSKA GRANIČNA SLUŽBA SAOPŠTILA: Osam smrtnih slučajeva migranata od početka krize

Ukupno je prijavljeno osam smrtnih slučajeva migranata na teritoriji Poljske od početka migrantske krize na poljsko-beloruskoj granici, saopštila je danas portparolka poljske granične službe Ana Mihalska.

Jedan od migaranta je "preminuo tokom pokušaja da ga reanimiraju u blizini granice nakon što je ilegalno prešao", rekla je Mihalska.

Ona je naglasila da je grupa medicinskih radnika hitno stigla na lice mesta da pomogne migrantu, ali su njihovi pokušaji da mu spasu život bili neuspešni.

U izveštaju ruske agencije nema drugih informacija o uzrocima smrti migranata.

Prema podacima Poljske granične službe do 30. novembra prijavljena su 102 pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Migrantska kriza na beloruskoj granici sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, gde migranti sa Bliskog istoka pristižu od početka godine, krenula je da eskalira 8. novembra.

Nekoliko hiljada izbeglica se tada približilo poljskoj granici iz Belorusije i odbilo da napusti to područje, srušivši ogradu od bodljikave žice u pokušaju da pređe u Poljsku, ali su poljske snage uspele da zaustave većinu ovih pokušaja.

Poljski graničari osujetili su ove godine više od 40.000 pokušaja ilegalnog prelaska poljsko-beloruske granice, što je 400 puta više nego prošle godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar