27°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

POLJSKA: Osam smrtnih slučajeva migranata od početka krize

Ukupno je prijavljeno osam smrtnih slučajeva migranata na teritoriji Poljske od početka migrantske krize na poljsko - beloruskoj granici, saopštila je portparolka poljske granične službe Ana Mihalska.

Jedan od migaranta je "preminuo tokom pokušaja da ga reanimiraju u blizini granice nakon što je ilegalno prešao", rekla je sinoć Mihalska i dodala da je grupa medicinskih radnika hitno stigla na lice mesta da pomogne migrantu, ali su njihovi pokušaji da mu spasu život bili neuspešni, prenose strani mediji. 

U izveštaju ruske agencije nema drugih informacija o uzrocima smrti migranata.

Prema podacima Poljske granične službe, do 30. novembra prijavljena su 102 pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Migrantska kriza na beloruskoj granici sa Letonijom, Litvanijom i Poljskom, gde migranti sa Bliskog istoka pristižu od početka godine, krenula je da eskalira 8. novembra.

Nekoliko hiljada izbeglica se tada približilo poljskoj granici iz Belorusije i odbilo da napusti to područje, srušivši ogradu od bodljikave žice u pokušaju da pređe u Poljsku, ali su poljske snage uspele da zaustave većinu ovih pokušaja.

Poljski graničari osujetili su ove godine više od 40.000 pokušaja ilegalnog prelaska poljsko-beloruske granice, što je 400 puta više nego prošle godine. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar