-6°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

INDIJA: Otkrivena dva slučaja novog omikron soja korona virusa

Indija je otkrila prva dva slučaja novog omikron soja korona virusa u južnoj državi Karnataka, saopštio je danas zvaničnik Ministarstva zdravlja.

- Svi primarni i sekundarni kontakti oba slučaja pronađeni su i testirani - rekao je sekretar Ministarstva zdravlja Lav Agarval, prenose mediji. 

Navodi se da je Indija trebalo da ponovo pokrene zakazane komercijalne međunarodne letove 15. decembra, ali je juče odustala od tog plana i rekla da će datum nastavka tog plana, biti objavljen u dogledno vreme.

Indijska vlada je savetovala državama da pojačaju testiranje, nedelju dana nakon što je Ministarstvo zdravlja saopštilo da bi nedavni pad u testiranju na korona viurus mogao da uspori napore zemlje da obuzda pandemiju.

Nakon što se država borila protiv rekordnog skoka u broju infekcija i smrti u aprilu i maju mesecu ove godine, slučajevi novozaraženih pacijenata su se značajno smanjili u Indiji, gde je delta soj virusa bio dominantan.

Zemlja je za protekla 24 sata zabeležila novih 9.765 novih slučajeva korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad