0°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

Zbog OMIKRONA u karantinu 2.000 osoba - pretežno dece!

Švajcarski kantoni Ženeva i Vo stavili su u karantin 2.000 ljudi, većinom dece, nakon što su u jednoj međunarodnoj školi otkrivena dva slučaja Omikron soja korona-virusa.

Grad Ženeva, centar za međunarodne diplomate i dom Svetske zdravstvene organizacije, koja je prošle nedelje klasifikovala Omikron kao SARS-CoV-2 varijantu od zabrinutosti, ranije je potvrdio jedan slučaj novog soja kod osobe koja se vratila iz Južne Afrike i još jedan slučaj koji je povezan sa istom osobom.

“Posle dva potvrđena slučaja Omikron varijante ove nedelje u kampusu ''Šatenjere'', Međunarodne škole u Ženevi, medicinske službe kantona Vo i Ženeva zajednički su donele odluku da sve studente i osoblje kampusa stave u karantin na 10 dana”, navele su ženevske vlasti u saopštenju.

Oko 1.600 osoba u karantinu u Vou i Ženevi su deca, a pored učenika, roditelji, braća i sestre bi takođe trebalo da urade test radi provere.

Švajcarska je identifikovala nekoliko slučajeva nove varijante kovida u pet kantona i uvela zabranu putovanja iz Južne Afrike i uslove karantina za dolaske iz 23 zemlje, uključujući Japan, Britaniju i Kanadu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad