13°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

KIJEV: Moguća velika ruska ofanziva u januaru

Rusija je okupila više od 94.000 vojnika u blizini ukrajinskih granica i možda se priprema za vojnu ofanzivu velikih razmera krajem januara, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov u parlamentu, pozivajući se na obaveštajne izveštaje.

Reznikov je poručio da Ukrajina neće učiniti ništa da provocira situaciju, ali da je spremna da uzvrati ako Rusija krene u napad, prenose strani mediji. 

- Naša obaveštajna služba analizira sve scenarije, uključujući i najgori. U njemu se navodi da postoji verovatnoća eskalacije velikih razmera iz Rusije. Najverovatnije vreme da se postigne spremnost za eskalaciju biće kraj januara - izjavio je Reznikov.

Ukrajina je ove nedelje izvršila pritisak na svoje saveznike iz Evropske unije i NATO-a da pripreme oštar paket sankcija kako bi odvratili Rusiju od navodnog pokretanja ofanzive.

Moskva je zauzvrat optužila Ukrajinu i Sjedinjene Države za destabilizujuće ponašanje, i nagovestila je da se Kijev možda sprema da pokrene sopstvenu ofanzivu na istoku Ukrajine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar