18°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

OBAVEZNA VAKCINACIJA u Poljskoj od 1. marta!

Poljska će do 1. marta uvesti obaveznu vakcinaciju za nastavnike, medicinske radnike, policiju, vojsku, vatrogasce i radnike obezbeđenja.

Ministar zdravlja Adam Njeđeljski rekao je da će posle 1. marta obavezna vakcinacija biti uslov za obavljanje poslova u pomenutim sektorima, prenosi agencija AP.

On je ukazao da zbog kontinuiranog visokog nivoa dnevnih novih infekcija koronavirusa, Poljska prati Nemačku i Austriju u zahtevima za obaveznom vakcinacijom za ove tri profesionalne grupe, navodi američka agencija.

Takođe je poručio da će od 15. decembra broj gostiju u hotelima, restoranima, pozorištima i crkvama biti smanjen na 30 odsto sa sadašnjih 50 odsto, dok će diskoteke i noćni klubovi biti zatvoreni.

Poljska sa 38 miliona stanovnika ima oko 20.000 dnevnih slučajeva kovida-19, a od početka pandemije je zabeležila više od 86.000 pacijenata koji su preminuli od posledica koronavirusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar