-8°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Telegraf, happy bsc

20 STUDENATA OSUĐENO NA SMRT - BIĆE OBEŠENI: Šest sati tukli kolegu dok nisu bili sigurni da je UMRO!

Sud u Bangladešu osudio je 20 studenata na smrt zbog ubistva mladića 2019. jer je na društvenim mrežama kritikovao vladu.

Abrar Fahad (21) pronađen je mrtav na univerzitetu samo nekoliko sati nakon što je na Fejsbuku napisao objavu u kojoj je kritikovao premijera Šeika Hasinu zbog ugovora o deljenju vode sa Indijom.

Studenti, njih 20-ak, šest sati je tuklo svog kolegu dok nisu bili sigurni da je mrtav. Bangladeške vlasti su donele konačnu presudu - 20 studenata je osuđeno na smrt, a petoro na doživotnu kaznu zatvora, pišu tamošnji mediji.

- Zadovoljan sam presudom - rekao je otac ubijenog Fehada.

Osuđeni su bili studenti, zajedno s Fahadom, na elitnom bangladeškom Univerzitetu za inženjerstvo i tehnologiju. Imali su između 20 i 22 godine. Takođe su bili članovi bangladeške lige Čatra BLC.

Fahad je kritikovao vlast jer je država potpisala sporazum koji je Indiji omogućio da koristi vodu na granici između tih dveju zemalja.

BLC se poslednjih godina povezuje sa raznim ubistvima i optužbama za nasilje.

Neki članovi su 2018. godine pokušali nasilno da prekinu veliki studentski protest protiv vlade. Napadnuti protestanti su zatražili da se napadači osude i kazne. Isto tako su tražili da se BLC strogo zabrani.

Smrtne presude su od davnina poznate u Bangladešu, a  sprovode se vešanjem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad