22°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Papa donirao 100.000 migrantima na granici Poljske i Belorusije

Papa Franja donirao je 100 hiljada evra za migrante koji su ostali zaglavljeni na poljsko-beloruskoj granici, saopšteno je iz Vatikana.

- Poglavar Rimokatoličke crkve je odlučio da pošalje poklon u iznosu od 100.000 evra za pomoć grupama migranata koji su zaglavljeni na granici između Poljske i Belorusije - navodi se u saopštenju tela Svete stolice koje je zaduženo za izbeglice.

Svrha ove donacije je da se pomogne poljskoj katoličkoj organizaciji da ublaži migrantsku krizu na granici između dve dve zemlje, prenose strani mediji. 

Hiljade migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, od letos su prešli ili pokušavaju da pređu iz Belorusije istočnu granicu Evropske unije u Litvaniji, Letoniji i Poljskoj.

Kako se navodi, papa Franja redovno šalje donacije u humanitarne svrhe i postavio je zaštitu migranata i azilanata u vrh prioriteta svog pontifikata, često pozivajući evropske čelnike da prihvate migrante.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar