25°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Telegraf

U okviru istrage o finansijskim poslovima Trampove organizacije: TRAŽI SE SVEDOČENJE NJEGOVE PORODICE

Državni tužilac Njujorka Leticija Džejms pokrenula je pravni postupak u nastojanju da primora bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i njegovu odraslu decu, Donalda Trampa mlađeg i Ivanku Trampu, da se pojave na svedočenju u okviru civilne istrage njene kancelarije o finansijskim poslovima Trampove organizacije.

Istovremeno, Kongresni komitet koji ispituje napad na Kapitol 6. januara 2021. godine, poslao je sudske pozive trojici advokata koji su se svojevremeno pridružili neuspešnom pokušaju Trampa da poništi svoj izborni poraz.

Sudski poziv je upućen na adrese Rudija Ðulijanija, Sidnija Pauela i Dženi Elis.

Komitet Predstavničkog doma zatražio je od Trampovih advokata da predaju dokumenta i da 8. februara daju izjave.

Komitet je, takođe, pozvao Borisa Epštejna, Trampovog političkog savetnika.

- Četiri osobe koje smo danas pozvali izneli su nepodržane teorije o izbornoj prevari, uložili su napore da ponište izborne rezultate ili su bili u direktnom kontaktu sa bivšim predsednikom u vezi sa pokušajima da se zaustavi prebrojavanje izbornih glasova - naveo je predsedavajući komiteta Beni Tompson u saopštenju.

Pauel, Ðulijani i Elis zajedno su govorili na konferenciji za novinare Trampove kampanje 19. novembra 2020. godine, na kojoj su obećali da će poništiti izbornu pobedu predsednika Džoa Bajdena.

Robert Kostelo, advokat Ðulijanija, rekao je u jednom intervjuu da je sudski poziv "političko pozorište" i da “ovde nema ničega o čemu on može da svedoči”.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar