19°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/DW News

Izvor: Tanjug

MADAGASKAR: Obilne padavine izazvale poplave

Obilne padavine na Madagaskaru izazvale su poplave u delovima glavnog grada Antananariva u kojima je stradalo 10 osoba, a još 12.000 stanovnika je ostalo bez domova, saopštili su danas zvaničnici te zemlje.

Zvaničnici su upozorili na potencijalna klizišta u glavnom gradu s obzirom na to da se očekuje nastavak padavina, kao i mogućeg ciklona koji se približava ostrvu u Indijskom okeanu, prenose strani mediji. 

Predsednik Andri Radžoelina sazvao je hitan sastanak zbog poplava, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako su naveli zvaničnici, najmanje 2.400 domova u prestonici je poplavljeno, a od posledica obilnih padavina srušilo se šest kuća.

Tri gimnazije u gradu se koriste za smeštaj raseljenih porodica.

- Apelujemo na stanovnike Antananariva i okolnih opština da napuste područja sa visokim rizikom od klizišta i mesta gde postoji opasnost od pada drveća i urušavanja kuća - saopštio je generalni direktor Nacionalne kancelarije zadužene za upravljanje vanrednim situacijama Elak Andrijankaja.

- Prema meteorološkim prognozama, postoji veliki rizik od ciklona u Indijskom okeanu do kraja ove nedelja - poručio je on i pozvao stanovnike istočnih delova ostrva na oprez.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar