Izvor: Tanjug
19.01.2022 u 15:26
0

MADAGASKAR: Obilne padavine izazvale poplave

Obilne padavine na Madagaskaru izazvale su poplave u delovima glavnog grada Antananariva u kojima je stradalo 10 osoba, a još 12.000 stanovnika je ostalo bez domova, saopštili su danas zvaničnici te zemlje.

Zvaničnici su upozorili na potencijalna klizišta u glavnom gradu s obzirom na to da se očekuje nastavak padavina, kao i mogućeg ciklona koji se približava ostrvu u Indijskom okeanu, prenose strani mediji. 

Predsednik Andri Radžoelina sazvao je hitan sastanak zbog poplava, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako su naveli zvaničnici, najmanje 2.400 domova u prestonici je poplavljeno, a od posledica obilnih padavina srušilo se šest kuća.

Tri gimnazije u gradu se koriste za smeštaj raseljenih porodica.

– Apelujemo na stanovnike Antananariva i okolnih opština da napuste područja sa visokim rizikom od klizišta i mesta gde postoji opasnost od pada drveća i urušavanja kuća – saopštio je generalni direktor Nacionalne kancelarije zadužene za upravljanje vanrednim situacijama Elak Andrijankaja.

– Prema meteorološkim prognozama, postoji veliki rizik od ciklona u Indijskom okeanu do kraja ove nedelja – poručio je on i pozvao stanovnike istočnih delova ostrva na oprez.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter