26°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/BBC

Izvor: Tanjug

Poslanik iz Džonsonove stranke podneo ostavku

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da neće podneti ostavku i da građani treba da sačekaju ishod parlamentarne istrage o spornim zabavama u Dauning stritu tokom lokdauna, prenose strani mediji. 

Poslanik Kristijan Vejkford, međutim, napustio je danas Konzervativnu stranku Borisa Džonsona ocenivši njegovo ponašnje kao "sramotno" i pridružio se drugim poslanicima koji pozivaju premijera da da ostavku.

Vejkford je, inače, nakon ostavke izjavio da se pridružuje opozicionom bloku.

Vejkford je rekao da Džonsonova politika ne čini ništa kako bi pomogla ljudima koje on predstavlja i da se pridružuje glavnoj opozicionoj Laburističkoj partiji.

Premijer se u više navrata izvinio zbog pomenutog događaja i rekao da nije znao za održavanje zabava u to vreme.

Kako je rekao, on je 20. maja 2020. godine prisustvovao radnom događaju na kojem je osoblju rečeno da "donesu svoje piće".

Kazao je i da mu niko nije rekao da je pomenuti skup kršio tadašnje epidemiološke mere.

Poslanik konzervativaca Dejvid Dejvis takođe je pozvao Džonsona da podnese ostavku i istakao da očekuje od lidera da preuzmu odgovornost za svoje postupke.

- Predugo sedite tamo, a ništa dobro nije učinjeno. Za ime Boga, idite - poručio je Dejvis.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar