19°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Che Wolfasin

Izvor: Novosti

RUSKE SNAGE STIGLE U BELORUSIJU: Počinju združene vojne vežbe

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije koje će učestvovati u zajedničkim vojnim vežbama „Saveznička odlučnost 2022“ stigle su u Belorusiju sa tehnikom i naoružanjem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

-Prve jedinice Oružanih snaga Rusije, uključene u proveru snaga za reagovanje Savezne Države Rusije i Belorusije, stižu u Belorusiju, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, jedinice Istočnog vojnog okruga sa standardnom tehnikom i naoružanjem izvele su kombinovani marš do poligona gde će se izvršavati zadaci borbene obuke na teritoriji Belorusije.

-Tokom vežbi realizovaće se zadaci jačanja zaštite državne granice sprečavanjem prodora naoružanih militanata, blokiranjem kanala za isporuku oružje i municije, kao i potragom, blokiranjem, uništavanjem ilegalnih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih protivničkih grupa, navodi se u saopštenju.

Praktična dejstva trupa održaće se na pet poligona i četiri aerodroma. Provera će se odvijati u dve faze.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, planirane velike zajedničke vojne vežbe sa Belorusijom ne protivreče Bečkom dokumentu iz 2011. godine o merama jačanja poverenja i bezbednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar