23°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

SAD: Ivanka Tramp pozvana da svedoči u istrazi napada na Kapitol

Pododbor Predstavničkog doma koji se bavi istragom nasilnog upada u američki Kongres početkom januara 2021, zatražio je od Ivanke Tramp, ćerke bivšeg predsednika Donalda Trampa, da dobrovoljno sarađuje u postupku koji vodi.

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije o postupcima svog oca, uključujući i telefonski razgovor sa bivšim američkim potpredsdednikom Majkom Pensom kome smatraju da je prisustvovala, prenose strani mediji. 

Istražioci nastoje da provere tvrdnje da li je Tramp tada vršio pritisak na Pensa da odbaci rezultate predsedničkih izbora na kojima je njen otac poražen.

Ivanka Tramp bila je savetnica svog oca dok je obavljao funkciju američkog predsednika.

- Svedočenje koje smo pribavili ukazuje da je osoblje Bele kuće nekoliko puta tražilo vašu pomoć u pokušaju da ubede predsednika Trampa da reaguje povodom bezakonja i nasilja ispoljenog na Kapitol hilu - navodi se u pozivu Ivanki Tramp.

Prethodno su tokom nedelje izdati obavezujući pozivi za prisustvovanje pretresu Rudiju Ðulijaniju i drugim članovima Trampovog pravnog tima koji su podnosili neargumentovane prigovore na regularnost rezultata izbora 2020, za koje je bivši predsednik neosnovano tvrdio da su pokradeni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar