29°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: Tanjug

RUSIJA: Avioni SAD mogu izazvati civilne žrtve u Siriji

 Korišćenje američkih borbenih aviona da se eliminišu teroristi koji su pobegli iz zatvora u sirijskom gradu Al-Hasakahu može da dovede do civilnih žrtava, izjavio je danas zamenik Ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih snaga u Siriji Oleg Žuravljev.

Prema njegovim rečima, nekoliko osoba osumnjičenih za terorizam pobeglo je iz zatvora kod Al-Hasakaha, koji kontrolišu Kurdi, nakon napada Islamske države.

-Američki borbeni avioni su umešani u operaciju radi eliminisanja terorista koji su pobegli iz zatvora. Ali korišćenje borbenih aviona drastično povećava šansu da dođe do materijalne štete i civilnih žrtava- kazao je on. 

Nešto ranije, teroristi Islamske države izveli su opsežan napad na zatvor u sirijskom gradu Al-Hasaka, u pokušaju da oslobode svoje članove, objavila je danas novinska agencija Amak njuz, koja pripada Islamskoj državi, citirajući bezbednosne izvore.

Vojni izvori kurdskih snaga u Siriji ranije su obavestili da su ubili 23 pripadnika Islamske države, uključujući i strane borce, nakon što je grupa džihadista napala zatvor u severoističnom sirijskom gradu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar