22°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

LITVANIJA: Uručeno pismo posle 51 godine

Pismo napisano 12 - godišnjoj devojčici u Litvaniji uručeno je u decembru, skoro 51 godinu nakon što ga je poslao prijatelj sa kojim se dopisivala iz Poljske.

- Mislila sam da se neko šali sa mnom - rekla je Genovefa Klonovska nakon što joj je uručeno pismo u kojem su bile ručno rađena ruža u boji i dve papirne lutke, prenose strani mediji.

Pismo je, zajedno sa još 17 drugih, ispalo iz ventilacione rupe ovog leta, prljavo i u stanju raspadanja, pošto je srušen zid u bivšoj pošti na periferiji Vilnjusa.

- Radnici su predložili da bacimo stara pisma, ali sam umesto toga pozvao poštu - rekao je Jurgis Vilutis, vlasnik zgrade.

- Tako sam srećan što su se zainteresovali - dodao je on.

Pisma, iz kasnih 60-ih i ranih 70-ih, verovatno je sakrio neki beskrupulozan poštanski radnik nakon što ih je pregledao u potrazi za gotovinom ili dragocenostima, rekao je Vilutis.

Pronađeno je samo petoro primalaca, a u nekoliko slučajeva deci preminulih primalaca uručeno je izgubljeno pismo.

- Osećali smo moralnu dužnost da ovo uradimo - rekla je šef odeljenja za korisnike u Pošti Litvanije Deimante Zebrauskaite.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar