16°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Grčka ublažava mere u barovima i restoranima

Grčka će ublaziti neke od ograničavajućih mera koje je donela prošlog meseca zbog pandemije, pa će tako u barovima i restoranima ponovo biti dozvoljena muzika.

To su danas saopštile grčke vlasti, ukazujući da su se na ublažavanje mera odlučili jer pritisak na bolnice popušta i podsetile da su prošlog meseca donete mere da barovi, noćni klubovi i restorani prestanu sa radom u ponoć, bilo je zabranjeno stajanje u klubovima kao i puštanje muzike, prenose strani mediji.

- Odlučili smo da ublažimo ograničenja, uzimajući u obzir tok pandemije u smislu broja slučajeva koji su opadali poslednjih nedelja - rekao je ministar zdravlja Tanos Plevris.

On je istakao da je uprkos stalnom pritisku na zdravstveni sistem, stopa prijema i otpuštanja iz bolnica i kraće trajanje i lakša slika bolesti izazvana varijantom omikron u poređenju sa delta varijantom omogućila vlastima da ublaže ograničenja.

Ograničenja vezana za kapacitet ostaju na snazi za sportske događaje, dok je dupla maska obavezna u supermarketima i prevozu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar