19°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

MEDVEDEV: Merkel je bila konstruktivan partner

Angela Merkel kao nemačka kancelarka nije bila lak partner za Moskvu, ona je bila konstruktivan partner i partner koji ima razumevanja, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u intervjuu ruskim medijima.

- Po mom mišljenju, ona je bila za nas, i za mene lično i za predsednika i za naše ostale kolege koji su sa njom radili, siguran sam, ne lak, ali konstruktivan i po mnogo čemu apsolutno partner koji je imao razumevanje - rekao je on, prenose strani mediji.

Prema njegovim rečima, ona je bila konstruktivna, jer je uvek bilo moguće doći do kompromisa sa njom i imala je razumevanje jer je mogla da sasluša argumente.

Medvedev je kazao da iako Merkelova nije mogla da se složi sa nekim argumentima, uvek ih je čula i odgovarala na njih.

- Nije joj bilo lako, jer je vrlo često imala stav koji je bio veoma različit od našeg, posebno posle 2014. godine - dodao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.

Prema njegovim rečima, nakon što je Merkelova napustila funkciju, Nemačka se suocila sa izvesnim nedostatkom kadrova, "vakumom".

Ona je dugo bila na čelu Nemačke, a uloga Nemačke u Evropskoj uniji ne može se preceniti, smatra Medvedev.

- Era Merkelove je završena - naveo je on.

Sada je, kako je istakao, jasno da se svi pitaju ko će voditi u Evropi i kako će se razvijati politika u Nemačkoj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar