19°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Tanjug

Papa:Dezinformacije o vakcinama su kršenje ljudskih prava

- Papa Franja izjavio je danas da širenje lažnih vesti i dezinformacija o kovidu-19 i vakcinama, koje je primećeno i u katoličkim medijima, predstavlja kršenje ljudskih prava.

-Biti na pravi način informisan radi razumevanja situacije, i potpomognut naučnim podacima, a ne lažnim vestima, predstavlja ljudsko pravo, poručio je papa u obraćanju članovima jednog konzorcijuma katoličkih medija na čijem veb sajtu se navodi da je cilj tog konzorcijuma da “razjasni lažne vesti i obmanjujuće informacije” o vakcinama protiv kovida-19.

Platforme poput Fejsbuka i Tvitera nedavno su zabranile objavljivanje sadržaja pojedinih desničarskih katoličkih medija, blogova i veb sajtova zbog širenja dezinformacija o kovidu.

Papa je osudio širenje infodemije, koja je, prema njegovim rečima, deformiranje stvarnosti zasnovano na strahu, falsifikovanim ili izmišljenim vestima i “navodno naučnim informacijama”.

To je drugi put za manje od mesec dana da se 85-godišnji papa oglasio na tu temu, a nakon što je pre tri nedelje osudio, kako je naveo, neosnovane ideološke dezinformacije o vakcinama, podržavajući nacionalne kampanje imunizacije i nazivajući zdravstvenu zaštitu moralnom obavezom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar