Izvor: telegraf
28.01.2022 u 18:48
0

VOLODIMIR ZELENSKI: U Ukrajini nije rat, ne treba nam ova panika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da ne može da isključi dalju eskalaciju tenzija sa Rusijom  ali je kritikovao „previše panike“ koja opterećuje ekonomiju.

– Ne smatram da je situacija sada napetija nego ranije. U inostranstvu postoji osećaj da je ovde rat. To nije slučaj. Ne kažem da eskalacija nije moguća…ali ne treba nam ova panika – poručio je Zelenski na konferenciji za novinare.

On je rekao da je to i poruka koju je uputio američkom predsedniku Džozefu Bajdenu u njihovom jučerašnjem telefonskom razgovoru, kao i da Rusija pokušava da zastraši Ukrajinu.

Zelenski je potvrdio i da je Ukrajina stabilizovala svoju valutu deviznim rezervama, kao i da je tražila vojnu, političku i ekonomsku podršku od Zapada, a naglasio je da je zemlji potrebno 4-5 milijardi dolara da stabilizuje svoju ekonomiju.

Njegove izjave su usledile nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin saopštio da SAD i NATO nisu odgovorili na glavne bezbednosne zahteve Moskve u sukobu između Istoka i Zapada oko Ukrajine, ali da je Moskva spremna da nastavi razgovore.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter