Izvor: Tanjug
21.02.2022 u 09:45
0

Austrija poslala krizni tim u Ukrajinu

Austrija je, zbog dramatične situacije u istočnoj Ukrajini, poslala krizni tim u tu zemlju, koji čini sedam iskusnih službenika Ministarstva spoljnih i unutrašnjih poslova i odbrane.

Tim čine i pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra, saopšteno je iz austrijske vlade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Glavni zadatak kriznog tima je podrška zaposlenih u Ambasadi Austrije u savladavanju krize, a fokus njihovog rada biće na logistici i obezbeđivanju kanala za komunikaciju.

Takođe, trebalo bi da pomognu austrijskim državljanima u slučaju napuštanja Ukrajine.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije izdalo je upozorenje za putovanje u Ukrajinu, i pozvala građane da se vrate u zemlju.

– Situacija je ozbiljna, stanje može u svakom trenutku dalje da eskalira. Ponavljam svoj apel ruskoj vladi da iskoriste sve mogućnosti za zaustavljanje spirale nasilja i obustavljanje oružanog sukoba – poručio je kancelar Karl Nehamer.

Šef austrijske diplomatije Aleksander Šalenberg smatra da je situacija na istoku Ukrajine na ivici eskalacije.

On je pozvao Austrijance da napuste Ukrajinu, jer se može računati na to da će narednih dana mogućnosti za izlazak iz te zemlje biti sve manje.

– Situacija na istoku Ukrajine se proteklih dana i sati jasno zaoštrila – ocenila je ministarka odbrane Klaudia Taner.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter