5°C

Beograd

Photo: Printscreen YT

Izvor: HAPPY BSC

RUSKA DUMA SE HITNO SASTALA! Spremljen je ŽESTOK odgovor Rusije Zapadu

Treći antisankcioni paket mera je već u pripremi, a u toku su rasprave u vladi, izjavio je potpredsednik ruske Državne dume, sekretar moskovskog regionalnog ogranka Jedinstvene Rusije Petar Tolstoj.

Prethodno je ruski premijer Mihail Mišustin naložio vladi da pažljivo prati situaciju u ekonomiji i socijalnoj sferi zemlje i brzo reaguje, uključujući pripremu drugog, trećeg, paketa antikriznih inicijativa.

"Što se tiče zakonodavstva, našeg direktnog rada, znate da je usvojeno 13 zakona i takozvana dva antisankciona paketa. Sada je u pripremi treći, biće prilično interesantno. Što se tiče podzakonskih akata, oni će biti odmah pripremljeni“, rekao je Tolstoj na prvom sastanku operativnog štaba partije Jedinstvena Rusija za podršku ekonomiji Moskve.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Operativni štab formiran je je prošlog petka odlukom regionalnog političkog saveta moskovske „Jedinstvene Rusije“. Ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao da je u skladu sa sankcijama uvedenim nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, u prestonici stvorena specijalna komisija za praćenje i podršku ekonomske situacije. Delatnost ove komisije obuhvata očuvanje radnih mesta, pitanja uvoznih mera, pitanja socijalne podrške, obezbeđivanje zapošljavanja.

Takođe, za praćenje i pravovremenu pomoć ljudima koji ostanu bez posla, u glavnom gradu se stvara poseban kadrovski centar koji će vršiti prekvalifikaciju, preusmeravanje iz jednog preduzeća u drugo.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar