Izvor: Tanjug
04.04.2022 u 08:02
0

Bivsi policajac najavio kandidaturu na izborima u Hongkongu!

Zamenik čelnika Hong Konga, bivši policajac Džon Li nagovestio je da ima nameru da se nadmeće na narednim izborima za najvišu poziciju gradskog izvršnog direktora, izvestili su danas lokalni mediji.

Keri Lem, aktuelna liderka kojoj je pala popularnost, potvrdila je danas da se neće kandidovati za drugi mandat, navodeći porodične razloge, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Građani Hongkonga biraju lidera svakih pet godina u okviru izbornog procesa koji iza kulisa nadzire Peking.

Otkako se grad vratio iz britanske pod kinesku vlast 1997. godine, izabrana su četiri izvršna direktora Honkonga i svi su se borili da uravnoteže demokratske težnje dela stanovništva sa vizijom lidera Komunističke partije Kine.

Ukupno 7,4 miliona stanovnika ovoga grada nemaju pravo glasa na izborima za gradske čelnike već se oni biraju na glasanju izborne komisije sastavljene od zvaničnika lojalnih Pekingu.

U velikoj prošlogodišnjoj reviziji izbornog sistema Hongkonga sprovedenoj u skladu sa zahtevom Pekinga da samo „patriote“ upravljaju gradom, ovaj komitet je proširen sa 1.200 na 1.500 članova.

Mini-ustav Hong Konga, tzv. Osnovni zakon, nalaže da je puna demokratija „krajnji cilj“ za izbor lidera.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter