Izvor: HappyBSC
08.05.2022 u 21:27
0

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: „Nacizam je u velikoj meri na sceni“, „Ovo je sukob civilizacija“

Večeras u emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY gostuju: Prof. dr Miloje Peršić -vojni analitičar, Vinko Pandurević – general, Mladen Obradović – „Srbi za Ruse“ i Žarko Rakić – novinar.

O rusko-ukrajinskom sukobu i drugim aktuelnostima večeras govore naši gosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

AKTUELNOSTI na HAPPY TV: „Zapadna civilizacija je PREDATORSKA“, „Amerika i Zapad vode međunarodnu TOTALITARNU politiku, zasovanu na agresiji i mržnji, nalik NACISTIČKOJ NEMAČKOJ!“

Prof. dr Miloje Peršić, vojni analitičar

– Nacizam je u velikoj meri na sceni i osnova za to teoriju je u rasnoj teoriji. Pogledajte Veliku Britaniju i SAD. Ono što su 30ih godina 20. veka, ili od dolaska Hitlera na vlast,  govorili, pa sve do kapitulacije Nemačke 1945. godine…Rat u Ukrajini bi se vrlo brzo završio da NATO pakt imaju jedan pristup, normalan pristup. Treba zaustaviti dotok naoružanja. Oni su ispor ukr naoružanje koje je trebalo d posluži na otvorenom prostoru. Greška je što su oprimenili Ukrajinu oružjem na otvorenom prostru i nisu mogli da primene sve pune karakteristike – rekao je vojni analitičar u emisiji AKTUELNOSTI.

Vinko Pandurević general

U kakvom se duhu ove godine obeležava Dan Pobede?

– 1945. godina je bila davno. Mi smo očekivali da će duh slobode, pobede i demokratije, koji su došli sa Istoka, će nastaviti tako da se širi, ali to se nije tako dešavalo. Manifestacija „Besmrtni puk“ je počela da se uvodi 2011. i 2014. godine, to  nije pre bio jer smo mislili da su ti pukovi tu zaista među nama besmrtni, a ovi u Italiji koji se postrojavaju smrtni, ali to nije tako. Kultura sećanja mora biti izuzetno snažna i jaka i mi moramo to praktikovati na našem tlu, u našem regionu. Imamo demonstraciju nacizma danas, onih poraženih…Nekada poražene neprijatelji, glavni neprijatelji slobode i demokratije, totalitarističke zemlje, agresorske zemlje, danas su se svrstale bar uprikrajak pobedničkih snaga, a u nekim segmentima su postale glavne i ključne. A sa druge strane, imamo Rusiju na „stubu srama“ od strane Zapada…Tradiciju sećanja na antifašizam i pobedu u Drugom svetskom ratu treba baštiniti i negovati, jer su mnogi naši preci dali svoje živote i njihove slike i imena treba da budu na ovoj manifestaciji – istakao je general.

Mladen Obradović, „Srbi za Ruse“

– Kada je bio raketni napad na Donjeck, kada su Ukrajinci gađali raketom Točkom-U, tu je bila kasetna municija, tu su se isto koristile kasetne bombe. Kada god Ukrajinci žele da što više štete nanesu civilima, oni te rakete napune kasetnim punjenjem. Meta jesu civili, jer kakva je meta centar grada ili bolnice. Ukrajincima jeste osnovna ideja da nanesu što veću štetu i pobiju što više civila u Donbasu – rekao je Obradović u emisiji AKTUELNOSTI.

Žarko Rakić, novinar

U kakvom se duhu ove godine obeležava Dan Pobede?

– Decenijama je svet zatvarao oči pred ovim što se dešava u Ukrajini i zato danas imamo ovo što imamo. Danas u svetu ekstremizmi, desni i levi, dobijaju na prostoru i ko zna šta će se sve desiti. Dan pobede se obeležava u specifični uslovima. Evropa je uvela sankcije Rusiji i ne dozvoljava da se obeleži ovaj dan. Nije taj slobodarski duh uspeo da se probije kao ranijim godinama, ali je prisutan na svim meridijanima – rekao je Rakić u emisiji. 

– Ovi banderovci, neonacisti imaju ne samo propagandu, nego i ideologiju, ne žele da se predaju u Mariupolju, jer znaju šta ih čeka. Njihove izjave, koje nemaju veze sa realnošću, daju poseban pečat u ovom ratu, jer vidimo kako su žrtve još veće..Ne znam više ni čemu to sve vodi. Zapadni mediji su toliko daleko otišli u svojoj propagandi – dodao je novinar.

– Neko neodgovoran u Kijevu je spreman da žrtvuje svoj narod na jedan način koji zaslužuje svaku osudu – dodao je novinar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter