Izvor: sputniknews.com
13.05.2022 u 23:04
0

Rusija obustavlja isporuku struje Finskoj, a RAZLOG JE OVO!

Izvoz električne energije iz Rusije u Finsku obustavlja se od subote 14. maja zbog problema u plaćanju, navodi ruski operator električne energije „Inter RAO“.

„Primorani smo da obustavimo izvoz električne energije od 14. maja. Nadamo se da će se situacija uskoro poboljšati i da će trgovina strujom sa Rusijom biti obnovljena“, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ONI IH OSLOBODILI, A SADA IM RUŠE SPOMENIKE: U Letoniji se uklanjaju spomenici sovjetskim vojnicima (VIDEO)

Kako navodi ova kompanija, isporuke će biti obustavljene u jedan sat posle ponoći 14. maja jer struja koja je prodata na berzi nije plaćena.

Istovremeno, Finska elektromreža navodi da to neće poremetiti snabdevanje korisnika električnom energijom jer će se nedostatak struje nadoknaditi iz Švedske, a delom i iz sopstvene proizvodnje.

Inače, kompanija „Inter RAO“ je jedini ruski operater koji se bavi izvozom i uvozom električne energije, a 2021. godine izvoz u Finsku iznosio je 8,2 milijardi kilovat sati električne energije, što je bilo 37 odsto ukupnog izvoza ruske struje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter