23°C

Beograd

Photo: pRINTSCREEN/yOUTUBE 24 vESTI

Izvor: TANJUG

MAĐARSKA NIJE KRIVA ZA SUKOB U UKRAJINI! "Evropska komisija da ponudi rešenje za problem koji je sama stvorila"

Mađarska vlada insistira na tome da mađarski narod ne sme biti primoran da plaća cenu rata u Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je za Radio Košut rekao da Mađari ni na koji način nisu bili krivi za izbijanje rata u Ukrajini i da, ako Evropska komisija namerava da nametne naftni embargo, mora da garantuje da odluka o postepenom ukidanju uvoza ruske nafte neće pogoditi Mađare niti ugroziti energetsku bezbednost Mađarske, prenosi MTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Lukašenko u Moskvi na samitu ODKB-a, a O OVOME ĆE SE RASPRAVLJATI!

"Ako bi Evropska komisija u ovom trenutku usvojila predlog o embargu na naftu, Mađarska ne bi mogla da dobije sirovu naftu potrebnu za funkcionisanje svoje ekonomije", istakao je Sijarto.

Naveo je da je stav mađarske vlade jasan i da će prihvatiti embargo na naftu samo ako, kako je rekao, "Evropska komisija ponudi rešenje za problem koji je sama stvorila“.

Sijarto je rekao da je prvi problem u slučaju embarga to što bi mađarske rafinerije morale da budu tehnički preuređene, što bi koštalo 500-550 miliona evra. Još 200 miliona evra moralo bi da bude utrošeno na povećanje kapaciteta gasovoda preko Hrvatske, dodao je Sijarto.

Ukazao je da bi, ako bi Mađarska uvozila naftu koja nije iz Rusije, cene goriva u zemlji bile povećane 55-60 odsto. Sijarto je naveo da 65 odsto nafte u Mađarskoj dolazi iz Rusije.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar