29°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube ВоенТВ Беларуси

Izvor: sputniknews.com

IZ MINSKA UPOZORAVAJU NA RAZLIČITE PROVOKACIJE KIJEVA: Ukrajina grupisala velike snage na granici sa Belorusijom, postavljen američki radar za kontrabaterijsku borbu

Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Igor Korolj saopštio je da postoji mogućnost "različitih provokacija" sa strane Ukrajine prema Belorusiji.

"Posedujemo objektivne podatke da je u blizini naših granica, kod Ovručska, postavljen američki radar za kontrabaterijsku borbu. Ukrajina je protiv Belorusije grupisala: u Rovenskom pravcu oko 10.000 vojnika, kod Ovručska oko 6.000, a u Černigovskom pravcu 4.500. Među njima su artiljerijske jedinice, naoružane najsavremenijim američkim sredstvima i jedinice protivvazdušne odrane", rekao je on televiziji STV.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

MAĐARSKA NIJE KRIVA ZA SUKOB U UKRAJINI! "Evropska komisija da ponudi rešenje za problem koji je sama stvorila"

"Ukrajinci miniraju puteve, mostove na susednoj teritoriji, vrše pojačane patrole sa pojačanim odredima. Svi su naoružani, svim vrstama oružja, tako da može doći do različitih provokacija“, dodao je predstavnik beloruskog Generalštaba.

On je napomenuo da „već postoje informacije da se dosta ukrajinskih vojnika – oko 1.500 ljudi – obučava u centrima za obuku u Nemačkoj, Poljskoj, a takav centar za obuku je otvoren i na teritoriji Estonije, gde se obučavaju da rukuju novim vrstama naoružanja koje im se isporučuje po zakonu o zajmu i najmu“.

Prvi zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije govorio je i o situaciji na zapadnoj granici republike.

„Više od 260 borbenih tenkova, oko 150 borbenih aviona, 164 borbena helikoptera - u Sredozemnom i Baltičkom moru formirana je udarna grupa nosača krstarećih projektila. Nažalost, krstareće rakete nisu oružje za odbranu, one su oružje pre svega za napad. Domet ovih projektila omogućava im da gađaju teritoriju cele naše zemlje“, naglasio je on.

„Danas na teritoriji Poljske i baltičkih zemalja na granici sa Belorusijom ima 16 borbeno spremnih bataljonskih taktičkih grupa. Od toga su četiri multinacionalne (NATO), 12 čisto američke. To se nikada ranije nije desilo. Ovi bataljoni se nalaze na poligonima u blizini naših granica, potpuno su spremne, opremljene, raspolažu zalihama i spremne su da deluju po svojoj nameni“, rekao je Korolj.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar