25°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: sputniknews.com

STRAŠNO: Grci planiraju da PROTERAJU RUSKE MONAHE sa Svete Gore!

Ruska pravoslavna crkva se plaši da ruski monasi mogu biti oterani sa Svete gore. To može biti povezano sa predstojećom posetom vaseljenskog patrijarha Vartolomeja Svetoj gori, izjavio je sekretar za međuverske odnose u Odeljenju za spoljne crkve veze RPC Dimitrij Safonov.

"Planirana je poseta patrijarha Vartolomeja Svetoj gori krajem maja i moguće je da će to da se poklopi sa policijskom akcijom koju su već izvodili policajci Grčke prema monasima manastira Esfigena koji se ne slažu sa politikom Vartolomeja. Ne kažem da je manastir Esfigmen bio u pravu, to je poseban razgovor, ali to je bio presedan: političko proterivanje monaha, nasilno, uz upotrebu sile, uz upotrebu specijalnih sredstava. Plašimo se da, možda, isto preti i ruskom monaštvu, ruskim monasima Svete Gore", rekao je sveštenik na konferenciji za štampu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

REŠEN SPOR: Sabor SPC odobrio kanonsko jedinstvo SPC sa takozvanom makedonskom pravoslavnom crkvom

On je podsetio da politička vlast nad Svetom gorom pripada Grčkoj.

"Patrijarh Vartolomej je nedavno bio u poseti Grčkoj, gde je imao sastanak sa premijerom (Kirijakosom Micotakisem), od koga je dobio, kako pišu mediji, pozivajući se na otvorene izvore, pristanak za proterivanje ruskog monaštva sa Svete Gore", dodao je predstavnik RPC.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar