30°C

Beograd

Photo: YT Bloomberg markets and Finance

Izvor: Novosti

INERTAN ODGOVOR NA EPIDEMIJU Kim Džong Un optužio vladine zvaničnike

Severno korejski lider Kim Džong Un ocenio je danas da je nezreo odgovor zemlje na prvu potvrđenu epidemiju korona virusa i optužio vladine zvaničnike za neadekvatan i inertan odgovor, izvestili su danas državni mediji.

Severna Koreja je registrovala još 232.880 ljudi sa simptomima groznice i još šest smrtnih slučajeva nakon što je zemlja potvrdila epidemiju korona virusa prošle nedelje, prenosi agencija Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsedavajući sastankom politbiroa vladajuće Radničke partije, Kim je rekao da je "nezrelost državnog kapaciteta da se nosi sa krizom povećala složenost i teškoće u borbi protiv pandemije", navodi državna agencija KCNA.

Od svog prvog priznanja izbijanja epidemije kovida-19, Severna Koreja je registrovala 1,72 miliona pacijenata sa simptomima groznice, uključujući 62 smrtna slučaja do sada.

INFLACIJA "JEDE" VELIKU BRITANIJU: Englezi zabrinuti, zemlja u teškoj ekonomskoj situaciji

Međutim, država je takođe saopštila da situacija sa virusom u zemlji dobija "povoljan zaokret", dodajući da se na partijskom sastanku razgovaralo o "održavanju dobrih šansi na sveukupnom frontu prevencije epidemije".

U izveštaju nije precizirano na osnovu čega se došlo došao do tako pozitivne ocene, navodi Rojters.

Zemlja nije još uvek započela masovnu vakcinaciju i ima ograničene mogućnosti testiranja na virus, zbog čega su mnogi stručnjaci zabrinuti da će možda biti teško da se proceni koliko se široko i brzo bolest širi.

Prema navodima agencije KCNA, Severna Koreja se zalagala za bolje rukovanje "sakupljanjem, transportom i testiranjem uzoraka od onih osoba sa groznicom, uz postavljanje dodatnih karantinskih objekata".

KCNA je takođe izvestila da su zdravstveni zvaničnici razvili vodič za lečenje kovida-19.

Zvaničnici i istraživači su pojačali napore na "masovnom razvoju i proizvodnji lekova efikasnih u lečenju virusne infekcije i uspostavljanju racionalnije dijagnoze i metoda lečenja", ali agencija nije dala detalje o kojim lekovima je reč.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar