Izvor: Tanjug
18.05.2022 u 19:28
0

NAPETI ODNOSI KINE I SAD Razgovor diplomata dve strane u susret poseti predsednika Bajdena Aziji!

Džejk Salivan, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džozefa Bajdena razgovarao je telefonom sa najvišim kineskim diplomatom Jang Ðečijem o regionalnoj bezbednosti i neširenju, saopštila je Bela kuća.

Bajden putuje u Aziju od 20. do 24. maja gde će posetiti Južnu Koreju i Japan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovo putovanje američkog predsednika ima za cilj jačanje veza u indo-pacifičkom regionu sa saveznicima i partnerima suočenim sa sve većom konkurencijom između SAD i Kine, prenosi Rojters.

Salivan i Jang su takođe razgovarali o ratu Rusije protiv Ukrajine i konkretnim pitanjima u američko-kineskim odnosima, navodi se u kratkom saopštenju Bele kuće bez dodatnih detalja.

KINA PRELOMILA I STALA UZ MOSKVU: Dosta nelegalnih sankcija i obojenih revolucija po svetu

Kina, koja je nedeljama pre ruske invazije najavila partnerstvo „bez ograničenja“ sa Moskvom, odbila je da osudi ruskog predsednika Vladimira Putina, ali je kritikovala sankcije koje je Zapad uveo Rusiji.

Visoki američki zvaničnici, međutim, ni nakon gotovo tri meseca rata priznaju da nisu primetili da Kina otvoreno pruža vojnu i ekonomsku podršku Rusiji, što je, kažu, dobrodošao razvoj situacije u inače napetim odnosima SAD i Kine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter