19°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Совет Федерации

Izvor: sputniknews.com

SNAŽNE OPTUŽBE IZ MOSKVE: Pored Zapadnih prijatelja, neprijatelji i nisu potrebni! "Prijatelj" Poljska će prvom prilikom "odgristi" zapadne delove Ukrajine!

Jedan od ukrajinskih 'prijatelja' - Poljska će prvom zgodnom prilikom jednostavno „odgristi“ njene zapadne teritorije, smatra pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski.

„Po našem shvatanju, jedan od centara za odlučivanje (Kijeva) su njihovi zapadni prijatelji. Ali, pored takvih prijatelja, neprijatelji i nisu potrebni. Poznavajući istoriju, nemam nikakve sumnje da će njihov 'prijatelj' Poljska prvom zgodnom prilikom 'odgristi' zapadnoukrajinske teritorije“, smatra Medinski.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

KALINJINGRAD JE KOŠMAR ZA NATO: Poljaci žele demilitarizaciju cele oblasti!

Prema njegovom mišljenju, aktuelna kijevska vlast ima ograničeni suverenitet i sama je toga svesna.

„Oni tako lukavo kažu: Znate, shvatite to kako hoćete, ali imamo nekoliko centara za odlučivanje“, istakao je Medinski.

Krajem aprila direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin izjavio je da Vašington i Varšava rade na planovima uspostavljanja političke kontrole Poljske nad „istorijskim posedima“ u Ukrajini. Suštinski, prema njegovim rečima, radi se o pokušaju ponavljanja istorijskog „dogovora“ u korist Poljske nakon Prvog svetskog rata, kada je kolektivni Zapad predvođen silama Antante proglasio da Varšava ima pravo prvenstva u okupaciji dela Ukrajine radi zaštite stanovništva od „boljševičke pretnje“, kao i na uključivanje tih teritorija u sastav poljske države. Kako je još ocenio, planirano je da se „mirovni kontigent“ Poljske rasporedi u onim delovima Ukrajine, gde je pretnja od direktnog sukoba sa Oružanim snagama Rusije minimalna.

Portparol ministra za koordinaciju poljskih obaveštajnih službi Stanislav Žarin te izjave nazvao je „lažima“. Žarin tvrdi da je cilj širenja takvih informacija navodno podrivanje sardanje Poljske i Ukrajine. Na to je ruska Spoljnoobaveštajna služba odgovorila da su izjave Nariškina zasnovane na obaveštajnim podacima iz nekoliko pouzdanih izvora.

Početkom maja poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da granice između Poljske i Ukrajine „više neće biti“, kao i da narodi dve zemlje mogu da žive zajedno, „gradeći zajedno svoju zajedničku sreću i snagu“. Kako smatra zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev, Poljaci su proglasili podelu ove zemlje, a Zapadna Ukrajina je poželjan plen za Poljsku pod velom  lepih reči o večnom bratstvu.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar