30°C

Beograd

Photo: Pixabay.com, ilustracija

Izvor: Tanjug

NEMCI STRAHUJU OD SABOTAŽE Nivo špijunaže tokom ukrajinske krize je gotovo isti kao tokom Hladnog rata!

Nivo špijunaže tokom ukrajinske krize je gotovo isti kao tokom Hladnog rata ili čak i veći, rekao je šef nemačke obaveštajne službe Tomas Haldenvang.

Haldenvang, koji rukovodi Saveznom službom za zaštitu ustavnog poretka (BfV), upozorio je na uvećani rizik od sabotaže u kontekstu rata u Ukrajini, prenosi AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naveo je da je Nemačka razotkrila izvestan broj ruskih špijuna koji su delovali u zemlji poslednjih godina.

Smatra da će „u svetu otvorenih neprijateljstava i drastičnih sankcija, prag inhibicije za špijunažu, sabotažu i nelegitimni uticaj nastaviti da pada“.

OLAF ŠOLC: Više nego ikada je u interesu Brisela INTEGRACIJA ZAPADNOG BALKANA U EU!

AP ističe da je BfV pojačao praćenje aktivnosti ekstremističkih grupa i pojedinaca koji žele da dovedu u pitanje legitimitet države nakon pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini.

Haldenvang je rekao da je rizik koji predstavljaju takvi pokreti povećan zbog stranih sila i njihovih namera da promovišu antivladinu propagandu putem dezinformacija.

Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer optužila je ruskog predsednika Vladimira Putina da na Zapadu podstiče ideju „rusofobije“ od početka rata u Ukrajini.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar