12°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: Informer

BRITANSKE RAKETE TAJNO ISPORUČENE UKRAJINI: Moćnim NATO projektilima udarili po ruskim položajima (VIDEO)

Ukrajinska vojska objavila je snimak udara tri britanske rakete "Brimstone" odjednom. Kako se ispostavilo, Velika Britanija je Ukrajini takođe obezbedila neku vrstu mobilnog lansera, sposobnog, po svemu sudeći, da proizvede masivno lansiranje projektila Brimstone.

PREDAO SE KOMANDANT "AZOVA": Ozloglašeni "Kalina" položio oružje u Mariupolju (VIDEO)

Nije moguće u potpunosti istražiti lanser, međutim, on se, očigledno, sastoji od mnogih ćelija u kojima su postavljene rakete. Ovo omogućava da se istovremeno ispali više projektila. Štaviše, instalacija je prilično kompaktna i može se lako prikriti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na predstavljenim video kadrovima možete videti trenutak lansiranja tri projektila Brimstone odjednom. Oni se mogu navesti do cilja pomoću malih dronova, što pruža mogućnost nanošenja brzih udara na udaljenosti do 12 kilometara.

Stručnjaci, između ostalog, obraćaju pažnju na to da rakete idu do cilja na relativno maloj visini, što očigledno otežava njihovo otkrivanje i presretanje, a s obzirom na supersoničnu brzinu, za udar će biti potrebno svega nekoliko sekundi.

Do danas je poznato da Oružane snage Ukrajine aktivno koriste takve rakete, ali još nije bilo moguće utvrditi njihovu efikasnost.

KINA PRELOMILA I STALA UZ MOSKVU: Dosta nelegalnih sankcija i obojenih revolucija po svetu

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar