2°C

Beograd

Photo: Youtube printscreen

Izvor: Blic

ULIČNA IZLOŽBA RUSKE VOJNE OPREME: Ukrajinski vojni muzej izložio osvojene trofeje (VIDEO)

Ukrajinski vojni muzej otvorio je uličnu izložbu ruske vojne opreme osvojene tokom prethodna tri meseca rata u toj zemlji.

Unutar muzeja, napravljena je privremena izložba suvenira, trofeja i dokaza o ruskom prisustvu u gradovima i selima u okolini Kijeva, preneo je "Gardijan".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Brojni vojnici su ranije bili ovde, tako da znaju gde da donesu stvari koje nađu.

Sve vreme nabavljamo nove predmete i stavljamo ih na izložbu - rekao je jedan od vodećih istraživača u muzeju Oleksandr Šemeljak.

U kijevskom muzeju posvećenom Drugom svetskom ratu, napravljena je veća izložba nazvana "Razapeta Ukrajina", koja takođe prikazuje osvojenu vojnu opremu Rusije oko Kijeva.

NOVI UBICA TENKOVA U REDOVIMA UKRAJINACA: Dževelin FGM-148 ČUDO tehnike (VIDEO)

"Gardijan" dodaje da deo izložbe deluje skoro kao umetničko delo: unutar crvene zvezde složeno je više od stotinu čizama ruske vojske različtih veličina.

Crkvena kupola visi u vazduhu među raznim drugim artefaktima pronađenim u tri različite crkve koje su uništene tokom borbi.

Ikona sa rupom od šrapnela je u centru tog dela.

Među ostalim predmetima su pasoši, bankovne kartice i ostali privatni predmeti ruskih vojnika.

Tu je i mapa leve obale Kijeva, sa policijskim stanicama i ostalim strateškim tačkama koje su pažljivo označene uz pomoć markera - navodno, mapa je uzeta od ruske diverzione grupe koja je bila aktivna u gradu tokom prvih dana rata.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar