2°C

Beograd

Photo: tanjug ap photo markus schreiber

Izvor: Tanjug

STAV MAĐARSKE KOČI SANKCIJE RUSIJI Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen odbacila je mogućnost uvođenja embarga na rusku naftu sledeće nedelje!

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen odbacila je mogućnost da će na specijalnom zasedanju Evropskog saveta sledeće nedelje biti postignut sporazum u okviru EU o zabrani na uvoz ruske nafte.

U intervjuu za portal Politiko.eu koji je dala na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, Fon der Lajen je rekla da ne želi da pobuđuje "lažna očekivanja" da će sporazum biti postignut sledeće nedelje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Mislim da to nije tema koju bi trebalo rešavati na zasedanju Evropskog saveta, jer ćemo se baviti tehničkim pitanjima. Tema su zemlje bez izlaza na more, kojima je potrebno alternativno snabdevanje putem gasovoda, tako da morate da govorite o ulaganju u gasovode i da povećate snabdevanje, a mi ćemo razgovarati o rafinerijama koje moraju da se modernizuju, investicijama i obnovljivoj energiji", rekla je predsednica Evropske komisije.

"Postoji politički element o kome bi se moglo razgovarati, a to je pitanje koliko je ostalih 26 zemalja članica EU spremno da ulaže u Mađarsku. Ipak, prve i najvažnije poteškoće su tehničke prirode i o tome moramo da razgovaramo", rekla je Fon der Lajen.

ORBAN SE NEĆE PREDOMISLITI Stav Mađarske je da na samitu lidera EU sledeće nedelje ne bi trebalo da se raspravlja o embargu na rusku naftu!

Upitana da li očekuje da će se o tom pitanju razgovarati na predstojećem specijalnom zasedanju Evropskog saveta 30.-31. maja, ona je ponovila: "Ne očekujem to i ne želim da pobuđujem lažna očekivanja".

Njeni komentari su izrečeni nakon što je premijer Mađarske Viktor Orban obelodanio da neće da razgovara o sankcijama Rusiji na predstojećem specijalnom zasedanju Evropskog saveta 30. i 31. maja u Briselu, iako, kako ocenjuje Politiko, uvođenje sankcija na uvoz ruske nafte predstavlja ključni test kredibiliteta EU.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar