5°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Знаю Правду

Izvor: sputniknews.com

Strah od mogućeg nestanka NEKOLIKO STOTINA KILOGRAMA MATERIJALA ZA NUKLEARNO ORUŽJE: Rusi kontrolišu nuklearnu elektranu, a EVO KO SVE ŽELI PRISTUP!

Generalni direktor Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Rafael Grosi tvrdi da se u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, koja je pod kontrolom ruskih trupa, čuva 30 tona plutonijuma i 40 tona obogaćenog uranijuma.

„Trideset hiljada kilograma plutonijuma, 40 hiljada kilograma obogaćenog uranijuma, kojima moji inspektori nemaju pristup“, istakao je on u toku izlaganja na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Oboren ukrajinski avion koji je dostavljao municiju i naoružanje u regionu Odese! Ruske snage uništile elektronski obaveštajni centar i 13 dronova!

Grosi strahuje da je iz nuklearne elektrane moglo da nestane nekoliko stotina kilograma materijala za nuklearno oružje.

Ranije je objavljeno da Agencija pregovara sa Ukrajinom i Rusijom o omogućavanju ulaska stručnjaka u elektranu.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je krajem aprila demantovalo objave u zapadnim medijima o navodnoj „šteti“ na ukrajinskim nuklearnim objektima. Takođe je saopšteno da ruski vojnici kontrolišu situaciju u Černobiljskoj i Zaporoškoj nuklearnoj elektrani zajedno sa ukrajinskim čuvarima i zaposlenima u elektrani.

Nuklearna elektrana „Zaporožje“ na jugoistoku Ukrajine kod grada Energodara, koji je sada takođe pod kontrolom ruske vojske, izgrađena je između 1984. i 1995. godine i najveća je nuklearna elektrana u Evropi i deveta po veličini u svetu. Ima šest reaktora, ukupne snage oko 6.000 MVt, što je dovoljno energije za otprilike četiri miliona domova. Pre početka ukrajinske krize, 2014. godine, u stanici je radilo 11.500 ljudi.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar