33°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Russian Embasy in London

Izvor: sputniknews.com

KREMLJ UPIRE PRSTOM U SAD: Vašington pokušava da iskoristi "RUSKU PRETNJU" Africi kako bi od NATO-a napravio svetskog policajca!

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško saopštio je da Vašington pokušava da iskoristi „rusku pretnju“ Africi kako bi od NATO-a napravio svetskog policajca. On je još dodao da su globalne ambicije Alijanse dovele do katastrofalnih posledica u Africi i na Bliskom istoku.

Ranije su ministri odbrane Španije i Velike Britanije saopštili da je, uporedo sa situacijom u Ukrajini, širenje uticaja i aktivnosti Rusije u Africi „zabrinjavajuća pretnja“ po bezbednost zemalja NATO-a i da vojna alijansa mora rešiti to pitanje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAHAROVA PRETI PROTERIVANJEM: Ako Jutjub blokira brifinge zapadni novinari biće isterani

„Ovakva saopštenja su u skladu sa nastojanjima Vašingtona i njegovim pokušajima da globalizuje NATO i dodeli mu funkciju svetskog policajca daleko van okvira prvobitne zone odgovornosti Severnoatlantske alijanse. Bela kućaje, pre svega, zainteresovana za pridruživanje Alijanse u obuzdavanju Kine. Upravo je u tome glavna svrha regionalnih projekata Sjedinjenih Američkih Država za jačanje bezbednosti u indo-pacifičkom prostoru“, istakao je diplomata.

Prema njegovim rečima, kad je u pitanju Afrika, katastrofalne posledice globalnih ambicija NATO-a još dugo će se osećati u Iraku, Libiji, Siriji. Zbog interevencija zemalja NATO-a i eksperimenata u oblasti socijalno-političke mašinerije, uključujući vojna sredstvima, ogromne teritorije ostale su bez bilo kakve državnosti i pretvorile se u utočište i rasadnik terorizma.

Ranije je predsednik Južnoafričke Republike Siril Ramafosa izjavio da je sukob u Ukrajini mogao da bude izbegnut da je NATO poslušao upozorenja kako će širenje te alijanse na istok dovesti do veće nestabilnosti u regionu. On je dodao da će se odupreti pozivima da osudi Rusiju.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar