24°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Sila sa Istoka

Izvor: Informer

SVET U STRAHU OD RUSKOG "SARMATA": Gde on udari ostaje KRATER! Protivraketna odbrana još nije izmišljena!

Nova ruska interkontinentalna balistička raketa "Sarmat” može da leti preko Severnog i Južnog pola, kao i po drugim putanjama, rekao je komandant Strateških raketnih snaga Sergej Karakajev u programu "Vojni prijem” TV kanala Zvezda.

"HVALA LJOŠO": Dečak koji pozdravlja ruske vojnike postao hit na internetu! Izazvao divljenje ruskog ministarstva! (VIDEO)

On je objasnio da se mogućnost promene pravca leta ostvaruje zbog odnosa snage i težine novog raketnog sistema.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- Sa naše putanje kroz Severni pol , ako je potrebno, moguće je ostvariti putanju kroz Južni pol, koji danas, u principu, nije zaštićen. A postoje i mogućnosti za druge putanje – u smislu mogućnosti lansiranje u svemir - primetio je Karakajev.

On je takođe sugerisao da je malo verovatno da će sredstva za presretanje ovog oružja biti stvorena u bliskoj budućnosti. 

- Energetske mogućnosti novog raketnog sistema, uzimajući u obzir postojeću borbenu opremu i kompleks sredstava za odbranu, danas govore da za raketni sistem Sarmat ne postoji protivraketna odbrana, i verovatno neće postojati u narednim decenijama - dodao je komandant Strateških raketnih snaga.

Karakajev je pojasnio da je jedan od elemenata prevazilaženja raketne odbrane smanjenje dela ubrzanja rakete nakon lansiranja. Prema njegovim rečima, "Sarmat” ubrzava skoro jednako brzo kao lake čvrste rakete, uprkos tome što je od tipa koji sporije povećava brzinu. 

Pored toga, naglasio je komandant Raketnih strateških snaga, očekuje se da će Sarmat ostati u upotrebi 50 godina, jer karakteristike rakete i njena pouzdanost to dozvoljavaju.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar