Izvor: Sputnik Srbija
16.06.2022 u 21:41
0

RASKRINKANA PROVOKACIJA: Kijev planira fabrikovanje „ruskih zverstava“ u Odesi preko zapadnih i ukrajinskih medija, iscenirali bombarodvanje bolnice

Neonacisti u Lisičansku u LNR opremili su vatrene položaje i skladišta municije u stambenim zgradama, svi pokušaji građana da se evakuišu žestoko se prekidaju, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

On je istakao da je meštanima strogo zabranjeno da napuštaju svoje stanove.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska opremila je uporište i u jednoj od stručnih škola u Harkovu. U podrumu je napravljeno skladište municije, a pored zgrade je postavljeno teško naoružanje.

Ukrajinski neonacisti takođe su u dve škole u Nikolajevu postavili artiljeriju i višecevne bacače raketa.

PREGOVORI U ZASTOJU Glavni pregovarač Ukrajine otkriva: „Rusi nas zovu za sto, a spremaju nam nož u leđa!“

U tri škole u Odesi ukrajinski vojnici i plaćenici takođe su u postavili kontrolne punktove i vatrene položaje i razmestili artiljeriju i oklopna vozila.

Insceniranje napada u Odesi

Mizincev je saopštio da su pripadnici 83. Centra za informaciono-psihološke operacije Oružanih snaga Ukrajine 11. juna u Odesi snimile inscenirani napad na zdravstvenu ustanovu, koji je navodno nanela ruska vojska.

On je naglasio da kijevski režim nastavlja da izvodi provokacije kako bi optužio Oružane snage Rusije za ratne zločine i diskreditovao ih pred svetskom zajednicom.

U insceniranju je učestvovalo desetak ljudi, među kojima i deca.

„Kao glumci učestvovalo je oko 10 ljudi, među kojima i deca obučena u bolničke pidžame i civilnu odeću sa tragovima krvi. Učesnici insceniranog napada imitirali su bekstvo iz zdravstvene ustanove uz povike ‘Bolnica se bombarduje, spasavajte se!’“ rekao je on.

Područje gde se spremala provokacija u Odesi ogradili su pripadnici policije i Službe bezbednosti Ukrajine kako civili ne bi mogli da snimaju „ruski napad“ mobilnim telefonima, naveo je Mizincev.

Prema njegovim rečima, Kijev planira da uskoro široko distribuira fabrikovanje „ruskih zverstava“ u Odesi preko zapadnih i ukrajinskih medija, kao i na internetu.

„Unapred upozoravamo da je planirano da se u najskorije vreme ovi i drugi materijali koje je isfabrikovao kijevski režim o navodnim ruskim zverstvima široko distribuiraju putem zapadnih i ukrajinskih medija, kao i internet resursa“, precizirao je Mizincev.

On je još jednom naglasio da se ruska vojska tokom specijalne vojne operacije izuzetno humano odnosi prema civilnom stanovništvu i da ne napada civilnu infrastrukturu, za razliku od ukrajinskih oružanih formacija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter