Izvor: Tanjug
26.06.2022 u 18:50
0

NA METI G7 I PEKING Lideri najrazvijenijih zemalja sveta pokrenuli globalno infrastrukturno i investiciono partnerstvo sa ciljem da potisnu uticaj Kine!

Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta zvanično je na svom godišnjem samitu pokrenula globalno infrastrukturno i investiciono partnerstvo sa ciljem da potisne uticaj Kine u zemljama u razvoju.

Program G7 je odgovor na takozvanu kinesku inicijativu „Pojas i put“, za koju zapadni zvaničnici dugo tvrde da hvata u zamku zemlje koje imaju dugove, investicijama koje više koriste Kini nego njihovim domaćinima, preneo je AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bela kuća navodi da inicijativa nastoji da iskoristi 200 milijardi dolara američkih investicija u narednih pet godina, zajedno sa sličnim iznosom od saveznika iz G7, kako bi se podstakao razvoj infrastrukture u zemljama sa nižim i srednjim prihodima.

Dodaje se da će većina sredstava doći iz privatnog sektora, državnih fondova i globalnih razvojnih fondova, a ne direktnog novca poreskih obveznika.

GLAVNA TEMA UKRAJINA Britanski premijer pozvao lidere G7 da ne pokleknu pred zamorom od rata!

SAD navode da napori koje podržava G7 promovišu odgovorna ulaganja koja imaju za cilj dobrobit zajednica u kojima žive.

Među prvim inicijativama su investicija od dve milijarde dolara u solarnu farmu u Angoli na jugozapadu Afrike, 320 miliona dolara za izgradnju bolnica u Obali Slonovače, na zapadu Afrike i 40 miliona dolara za promovisanje regionalne trgovine energijom u jugoistočnoj Aziji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter