4°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Мир 24

Izvor: Sputnik Srbija

TVRDNJE O NEIZMIRIVANJU DRŽAVNOG DUGA SU NEOSNOVANE: Ruske rezerve su ilegalno blokirane i svako njihovo korišćenje predstavljaće KRAĐU!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da su tvrdnje o tome da je u Rusiji došlo do neizmirenja (defolta) državnog duga – neosnovane.

„Te tvrdnje o defoltu su u ovom slučaju apsolutno nezakonite, jer je još u maju izvršena neophodna uplata u valuti. A činjenica da je 'Euroklir' zadržao taj novac i nije ga prebacio do primaoca – to već nije naš problem. Dakle, u ovom nema nikakvog razloga da se ova situacija nazove defoltom“, poručio je Peskov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na pitanje da li Rusija preduzima neke korake kako bi vratila rezerve koje su zamrznute u inostranstvu, između ostalog i sudskim putem, Peskov je kazao da nije upoznat sa tim, ali da ruska strana analizira situaciju.

„Naš stav je dobro poznat. Prvo, one su blokirane ilegalno, a bilo kakvi pokušaji da se te rezerve na neki način iskoriste takođe će biti protivzakoniti i, u suštini, predstavljaće njihovu direktnu krađu“, ocenio je portparol Kremlja.

Ranije je agencija Blumberg objavila da je u Rusiji došlo do neizmirenja (defolta) državnog duga – prvi put od 1918. godine. Povod za ovakve medijske navode je rok za isplatu kupona u vrednosti od 100 miliona dolara koji je istekao 27. juna.

Međutim, Blumberg piše da je „defolt uglavnom simboličan“ i da nema velik značaj za Rusiju.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar