32°C

Beograd

Photo: Pixabay, ilustracija

Izvor: Tanjug

VAŽNO PITANJE ZA NJIH Izrael će sarađivati sa svetskim silama kako bi imao uticaja nuklearni sporazum sa Iranom!

 Izrael će sarađivati sa svetskim silama kako bi imao uticaja na bilo kakav dogovor koji bi mogao proizaći iz njihovih pregovora o nuklearnom sporazumu sa Iranom, izjavio je izraelski ministar odbrane Beni Ganc.

Iako Izrael nije strana u pregovorima, zainteresovana je za njihov ishod, a i zbog dugogodišnjih pretnji preduzimanjem jednostrane vojne akcije protiv Irana, ima težinu u zapadnim prestonicama, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Sa očekivanim ili mogućim nastavkom pregovora o nuklearnom sporazumu, nastavićemo da radimo zajedno sa Sjedinjenim Državama i drugim zemljama kako bi naš stav bio jasan i uticao na sklapanje sporazuma - ako ga bude", rekao je Ganc.

Očekuje se da će se Iran i Sjedinjene Države vratiti indirektnim pregovorima narednih dana usred pritiska Evropske unije da izađe iz višemesečnog ćorsokaka u razgovorima o ponovnom uspostavljanju nuklearnog pakta iz 2015.

USKORO NASTAVAK PREGOVORA SAD I IRANA O NUKLEARNOM PROGRAMU: Za Teheran je važno da dobije sve ekonomske koristi koje podrazumeva sporazum iz 2015. godine

"Treba jasno reći da se Izrael ne protivi nuklearnom sporazumu, već samo lošem sporazumu", rekao je on.

Rojters navodi i da se Izrael poslednjih godina približio arapskim državama koje su u savezu sa SAD i dele njegovu zabrinutost zbog Irana, pa im je ponudio je saradnju u oblasti odbrane.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar