31°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustracija

Izvor: Sputnik Srbija

IZ KREMLJA STIGLA JASNA PORUKA: Rad švedskih državnih organizacija je nepoželjan i biće prekinut

Otpravnik poslova Švedske u Rusiji pozvan je u Ministarstvo inostranih poslova i obavešten da je svaka aktivnost Švedske agencije za međunarodni razvoj i Švedskog instituta na teritoriji Rusije nepoželjna i da ih je potrebno odmah prekinuti.

„U slučaju daljih napora švedskih diplomatskih i konzularnih institucija za promovisanje projekata ovih organizacija, njihovi zaposleni će uz odgovarajuće objašnjenje biće proglašeni personama non grata“, saopštilo je Ministarstvo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema saopštenju, projekti ove dve organizacije čija je realizacija u toku, nisu u skladu sa objavljenim ciljevima unapređenja razvoja bilateralne humanitarne i ekološke saradnje, već su usmereni na plansku destabilizaciju ruskog društva.

AMERIKA PODSTIČE UKRAJINU NA MASOVNA UBISTVA CIVILA! Ruski ambasador o provokativnim postupcima Vašingtona

Od početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, brojne evropske zemlje su saopštile da proteruju ruske diplomate, među kojima su baltičke zemlje, Slovenija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švedska, Danska i Rumunija, kao i Japan i Danska. Evropska unija je 6. aprila saopštila da proglašava 19 zaposlenih u stalnom predstavništvu Rusije pri EU za persone non grata. Sa svoje strane, Moskva je obećala adekvatan odgovor.

Španija je u aprilu proterala oko 25 ruskih diplomata, dok je Francuska 36 ruskih diplomata proglasila personama non grata.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar