24°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Ministry of Foreign Affairs of Russia

Izvor: Sputnik Srbija

"On je voljan da se uklopi u svaki format i da nešto kaže sa suzama u očima!" RUSIJU NE INTERESUJE DA LI ĆE ZELENSKI PRISUSTVOVATI "NA MARGINAMA" NA SAMITU G20

Rusiju ne interesuje da li će predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prisustvovati „na marginama“ samita G20 u Indoneziji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Svaki put zemlja-domaćin pozove neke predstavnike koji nisu članovi G20. Sada se bez Zelenskog nigde ne može, oni su tako nametljivi, dosadni. Očigledno ima slobodnog vremena između dobijanja komandi iz Vašingtona i zato je voljan da se uklopi u svaki format i da nešto kaže sa suzama u očima. Ali nas neće mnogo interesovati da li je on tamo negde sa strane na samitu na Baliju ili nije. Uvek poštujemo postupke zemlje-domaćina G20“, rekao je Lavrov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

LAVROV: Što više Zapad šalje oružje Ukrajiini, to će sukob duže trajati

Takođe je saopštio da je narednih dana planirana poseta predsednika Indonezije Rusiji, a jedna od ključnih tema razgovora sa ruskim liderom Vladimirom Putinom biće priprema za samit G20.

„Nećemo od smisla i značaja tog formata praviti taoce nekakvih hirova država koje pokušavaju da zadrže svoje probleme u sferi uticaja Zapada i koje pokušavaju da nateraju Zapad da ih aktivnije iskoristi za realizaciju svoje politike potkopavanja osnova međunarodnog prava i uspostavljanja svoje hegemonije. Bavićemo se poslom, a ne propagandom i ideologijom“, rekao je Lavrov.

Kako je dodao, Rusija pristupa radu G20 polazeći od osnovnih principa na kojima je nastala.

„To je, pre svega, osiguravanje koordinacije aktivnosti vodećih svetskih sila u oblasti ekonomije i međunarodnih finansija kako bi se obezbedila stabilnost svetske privrede, kako bi se sprečile krize i druge konkretne stvari, povezane upravo sa održavanjem stabilnosti u oblasti svetske ekonomije“, istakao je šef ruske diplomatije.

Podsetimo, samit G20 će biti održan 15-16. novembra na ostrvu Bali.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar