Izvor: tanjug
29.06.2022 u 08:03
0

RUSKI DIPLOMATA ZAGRMEO! Savet bezbednosti se pretvorio u propagandnu kampanju Zelenskog

Govor predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Savetu bezbednosti UN u video-formatu nije bio usaglašen sa svim članovima ovog tela i da će biti saopšteno je u poslednjem trenutku, čime se krši dosadašnja praksa Saveta bezbednosti, rekao je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski na sednici Saveta bezbednosti UN u utorak.

ZELENSKI SE NE LIBI DA JAVNO ISKAŽE OŠTAR STAV: Od Saveta bezbednosti zahteva da proglasi Rusiju za teorističku državu!

– Ozbiljno smo zabrinuti zbog politike albanskog predsedavanja po pitanju učešća predsednika Zelenskog na sastanku. Po ovom pitanju nije bilo konsultacija sa svim članovima Saveta. Delegacije su faktičko stavljene pred svršen čin u poslednjem trenutku. Time se krši ustaljena praksa i tradicija rada Saveta bezbednosti – objasnio je Poljanski.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruski diplomata je napomenuo da bi, prema utvrđenim normama, svi govornici trebalo da budu u sali za sednice, prenosi Sputnjik.

– Više puta smo potvrdili naše shvatanje da predstavnici država koje žele da govore u Savetu bezbednosti moraju biti fizički prisutni u sali za sednice. Savet bezbednosti UN ne bi trebalo da se pretvara u platformu za daljinsku propagandnu kampanju predsednika Zelenskog da moli za oružje od učesnika samita NATO-a – naglasio je Poljanski.

Zelenski je u obraćanju zatražio od Saveta bezbednosti UN da utvrdi pravnu definiciju pojma „teroristička država“ i optužio je Rusiju za takvo ponašanje.

On je istovremeno apelovao na SAD da proglase Rusiju zemljom koja sponzoriše terorizam a nakon, kako tvrdi, napada na tržni centar u Kremenčugu..

Poljanski je rekao da je Rusija izvela napad na hangare sa zapadnim oružjem u Kremenčugu, a ne na tržni centar.

Prema njegovim rečima, oružje koje Zapad isporučuje Kijevu, kao i strani plaćenici koji su stigli u Ukrajinu, legitimni su vojni ciljevi Rusije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter