13°C

Beograd

Photo: Printscreen Twitter DW News

Izvor: tanjug

VOZAČ "KAMIONA SMRTI" NIJE ZNAO DA KLIMA NE RADI? Najsmrtonosniji slučaj trgovine ljudima u istoriji SAD, od vrućine umrla 53 migranta

Osumnjičeni Homero Zamorano, koji je vozio kamion u kome su od vrućine umrla 53 migranta u Teksasu, nije znao da je klima prestala da radi, navodi se u sudskim dokumentima, prenosi BBC.

DETALJI TRAGEDIJE U TEKSASU Broj žrtava popeo se na 50, ostavljeni u prikolici kamiona, bez vode i klime na skoro 40 stepeni!

Prema dokumentima, Zamorano (45), je pronađen u ponedeljak kako se krije u žbunju blizu kamiona, a on je jedan od četiri optužena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Meksički zvaničnici su saopštili da je on u početku pokušao da se predstavi kao jedan od preživelih migranata, a uhapšen je na osnovu snimaka nadzorne fotografije koje su ga indetifikovale kako vozi kamion pored kontrolnog punkta američke granične patrole u Laredu u Teksasu.

Zamorano i još jedan osumnjičeni ,Kristijan Martinez (28), terete se i da su međusobno razmenjivali poruke o operaciji krijumčarenja i pre i nakon što je kamion sa telima otkriven, navodi BBC.

Prema dokumentima saveznog suda, policijski doušnik je rekao zvaničnicima da su Zamorano i Martinez razgovarali nakon što je prijavljena smrt migranata.

Martinez je navodno rekao: "Vozač nije znao da je klima uređaj prestao da radi i da je to prouzrokovalo smrt pojedinih migranata".

U dokumentima se dodaje da su doušnik i Martinez stajali na udaljenosti od nekoliko metara jedan od drugog kada je ovaj razgovor obavljen.

Obojica osumnjičenih se suočavaju sa smrtnom kaznom ako budu proglašeni krivima po optužbama koje im se stavljaju na teret.

To je najsmrtonosniji slučaj trgovine ljudima u istoriji SAD, a nekoliko dece koja su pronađena u vozilu i dalje je na lečenju u bolnici, prenosi BBC.

Druga dvojica muškaraca optužena za umešanost u ovaj slučaj, Huan Klaudio D''luna-Mendez i Fransisko D''luna-Bilbao, optuženi su za posedovanje vatrenog oružja i ilegalno boravište u SAD.

Obojica su meksički državljani.

Migranti iz Meksika, Gvatemale, Hondurasa i El Salvadora, bili su zarobljeni u vreloj prikolici kamiona koji je pronađen napušten u industrijskoj zoni na periferiji San Antonija u Teksasu, oko 250 kilometara severno od granice između SAD i Meksika.

Kamion je ostao parkiran pored železničkih šina, a temperatura vazduha je bila 39,4 Celzijusa. Lokalne vlasti su saopštile da u kamionu nisu pronašle vodu, ni sredstva za klimatizaciju.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Tagovi



Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar