Izvor: tanjug
04.07.2022 u 13:13
0

U LIBIJI 100 MASOVNIH GROBNICA? Misija UN tvrdi da je otkriveno na stotine tela

Misija Ujedinjenih nacija u Libiji saopštila je danas da „verovatno postoje masovne grobnice“ koje tek treba da se istraže, da ih možda ima i do 100, u gradu gde je otkriveno stotine tela, a istovremeno je apeluje na Tripoli da nastavi sa potragom.

DEMONSTRANTI UPALI U PARLAMENT: Zapalili deo skupštinske zgrade?

Izveštaj će biti podnet ove nedelje Visokom komesarijatu UN za ljudska prava, a njemu su detalji kako je milicija, koju je vodilo sedmoro braće, pogubila i zatvorila stotine ljudi u periodu između 2016. i 2020. godine, ponekad državši ih u malim objektima nalik pećnicama, nazvanim „kutije“, koje su zapaljene tokom ispitivanja, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dokazi nezavisne komisije o kidnapovanju, ubistvima i mučenju predstavljaju jedan od „najneverovatnijih“ primera kršenja ljudskih prava u turbulentnom periodu od svrgavanja Moamera Gadafija 2011. godine.

Među žrtvama su bili invalidi, kao i žene i deca, navodi se u izveštaju napisanom na 51 stranici.

Na osnovu svedočenja i dve posete Libiji, misija je ocenila da postoje „razumne osnove“ da se kaže da je milicija Kanijat počinila zločine protiv čovečnosti.

Identifikovana su četvorica komandanta koji su direktno učestvovala u zlodelima.

Libijske vlasti su već pronašle 247 tela u masovnim i pojedinačnim grobnicama u oblasti Tarhuna u zapadnoj Libiji, a mnogi su i dalje bili vezani lisicama, sa povezima na očima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter